Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.621862100

Cursus Snijtechnieken in 3 delen - najaar 2024 - Rotterdam

333,-

Nog geen beoordelingen.

stuk
Op voorraad
Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Specificaties

Merk:Kookpunt
Artikelnr:13049728

Omschrijving

Locatie: Kookpunt Rotterdam aan het Noordplein
Datum: vrijdag 20 september, 4 en 18 oktober 2024
Aanvang: 14:00 uur
Einde: 17:00 uur

De cursus Snijtechnieken wordt gegeven door Ron Ferdinandus; oud-leraar Koksopleiding aan het Zadkine College. De cursus bestaat uit 3 opeenvolgende vrijdagmiddagen van 14.00 tot 17.00 uur.

Deel 1: Snijtechnieken Groenten | 20 september
De eerste middag van de cursus leer je de basis snijtechnieken voor groenten:

  • We gaan je uitleggen wanneer je welk mes gebruikt.
  • Je leert hoe je een mes op de juiste manier vasthoudt.
  • Je leert welke houding je aan moet nemen tijdens het snijden.
  • Je leert groenten in brunoise en julienne te snijden.
  • Verder komt het versnipperen van een ui aan bod en het ciseleren van een komkommer.
  • Ook leer je hoe je het makkelijkst een paprika kunt schoonmaken en snijden.
  • Welke snijplank gebruik je voor groenten?

Deel 2: Snijtechnieken Vis | 4 oktober
De tweede middag van de cursus leer je de basis snijtechnieken voor vis:

  • We gaan je uitleggen wanneer je welk mes gebruikt voor het snijden en fileren van vis.
  • Je leert het verschil tussen fileren van rondvis en platvis 
  • Je leert het schoonmaken en fileren van vis; het verwijderen van huid en graten.
  • Tenslotte gaan we aan de slag met het maken van visbouillon.
  • Welke snijplank gebruik je voor vis?

Deel 3: Snijtechnieken Vlees | 18 oktober
De derde middag van de cursus leer je de basis snijtechnieken voor vlees:

  • Je leert welke messen je kunt gebruiken voor het snijden en uitbenen van vlees en gevogelte.
  • We geven je uitleg over het trancheren van vlees en het uitbenen van gevogelte.
  • Je leert het uitbenen van een hele kip.
  • Tenslotte gaan we aan de slag met het maken van kippenbouillon.
  • Welke snijplank gebruik je voor vlees? 

De verschillende snijtechnieken worden uitgebreid gedemonstreerd en uitgelegd. Naast het snijden met verschillende messen komt ook de mandoline aan bod. Tot slot wordt er uitgelegd hoe je het mes kunt aanzetten en hoe je het mes scherp kunt houden. Ook besteden we aandacht aan het kiezen, verzorgen en onderhouden van de juiste snijplank. Tijdens de cursus kan je gebruik maken van zowel je eigen keukenmessen als messen van Kookpunt.  

Samen met Ron bereidt u elke middag een aantal heerlijke gerechtjes, waarvan na afloop uiteraard geproefd kan worden.

Let op: dit betreft een digitale inschrijving voor de cursus; je ontvangt geen fysiek product thuis. De cursus vindt plaats in onze vestiging in Rotterdam, Noordplein 29-41, 3035 EC

Plaats een review

Een review helpt anderen een goede keuze te maken.

Beoordeling: