Activiteiten in het Hart van Kookpunt

Activiteiten in het Hart van Kookpunt


Kookpunt presenteert: het Hart van Kookpunt! Een mooie keuken in de vorm van een koperen pan in het midden van de winkel en die staat er niet zomaar. In het Hart worden de masterclasses gegeven en iedere week komen er specialisten die je uitleggen hoe je met de beste kookartikelen het lekkerste eten kunt bereiden. We verklappen alvast dat het een volle agenda wordt!
Kookpunt is specialist in kookartikelen voor in je keuken. Als je optimaal gebruik maakt van het betere apparatuur, gaat ook de kwaliteit van je voedsel omhoog. In het Hart van Kookpunt legt een specialist uit hoe je het beste met je spullen om kunt gaan. Daar waar nodig neemt hij of zij je aan de hand en natuurlijk kun je er terecht voor al je vragen.

 

Onderwerpen


Voor iedereen zit er wel wat leuks tussen: de activiteiten hebben namelijk allemaal een compleet ander onderwerp. Zo krijg je als kijker, luisteraar en misschien wel proever bijna één op één verdieping van kennis in de materialen. Denk bijvoorbeeld aan de masterclass Orthomoleculair koken waarbij je niet alleen leert wat het is en hoe je eraan begint, maar ook welke middelen je er voor nodig hebt.

Alle masterclasses komen in de agenda op de website te staan en zijn vrijblijvend te bezoeken. Je hoeft je niet in te schrijven. Eigenlijk hoef je alleen maar op de juiste tijd langs te komen!

 

De Masterclasses
Zaterdag 19 augustus: IJS uit de magimix ijsmachine
Zodra de temperatuur stijgt, neem ook het verlangen naar een heerlijk zelfgemaakt ijsje toe. IJs wat je zelf maakt met de Magimix Gelato Expert ijsmachine. Maar een ijsmachine... is dat eigenlijk wel iets voor jou? Hoe gebruik je de Gelato Expert ijsmachine van Magimix? En hoe smaakt dan zo'n ijsje uit een ijsmachine? Laat die zon maar schijnen, de specialist van Magimix koelt je wel met een eigengemaakt ijsje tijdens de masterclass 'IJs uit de ijsmachine'
Tijd: 11:00 - 17:00 uur. 

Zaterdag 26 augustus: Pizza uit de houtoven
Zelf pizza maken uit de oven is natuurlijk al verwennerij, maar wacht maar tot je pizza uit een houtoven hebt geproeft! We beginnen met de basis en laten je zien hoe je met het juiste gerei en ingrediënten een lekkere pizza maakt. Vervolgens geeft onze expert Ria je alle uitleg over de houtoven. Je kunt zelf ervaren of een houtoven iets voor jou is en uiteraard al je vragen stellen. Natuurlijk gaan we samen die pizzapunt van Kookpunt proeven! 
Tijd: 13:00 - 16:00 uur. 

Zaterdag 26 augustus: Alles over tofu
Tofu is 100% plantaardig en daarmee niet meer weg te denken uit de keuken van de vegetariër of veganist. Wil jij ook alles weten over tofu en hoe je deze klaar maakt? Anneke Ammerlaan, foodwatcher gespecialiseerd in food trends en ontwikkelingen, beantwoordt al je vragen!
Tijd: 12:00 - 15:00 uur. 

Zaterdag 2 september: Magimix Cook Expert
Na de Magimix Cuisine en de Patissier maakt nu de Magimix Cook Expert zijn intrede op de Nederlandse markt. Wat deze multifunctionele keukenmachine zo bijzonder maakt is dat er 12 automatische programma's voor zowel warme- als koude gerechten zijn ingeladen. Gerechten zoals soep, brooddeeg en zelfs het stomen van groenten neemt deze keukenmachine je volledig uit handen. Vandaag gaan we aan de slag met wat de fruitoogst ons brengt. We gaan heerlijke fruittaarten maken waarbij de Cook Expert ons gaat helpen.
Tijd: 11:00 - 17:00 uur. 

Zaterdag 9 september: Inmaken en wecken in de snelkookpan
Wecken is gezond, duurzaam en leuk om te doen. Toch kan het een tijdrovend klusje zijn. Fissler heeft daar een oplossing voor: wecken in een snelkookpan! Voorbeeldje: in een normale weckketel duurt inmaken van voorgekookte jam zo'n 30 minuten. Doe je dit in een snelkookpan, hoef je nog maar 1 à 2 minuten te wachten. Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten als je op de snelle manier wil inmaken. Welke dat zijn, legt de de pannenexpert uit!
Tijd: 13:00 - 16:00 uur. 

Zaterdag 16 september: Sapjes uit de sappan
De sappan, nog voor vele onbekend maar de hit voor deze (na)zomer. Heb je zelf een moestuin? Dan heb je in een korte periode ontzettend veel vers fruit en groeten beschikbaar. En wat doe je met al dat fruit? Precies in de sappan! Door zelf verse sappen te maken zonder toevoegingen kun je een heel jaar plezier hebben van jouw oogst. Hoe je zelf sapjes maakt met een sappan, krijg je te horen tijdens deze masterclass van onze expert. 
Tijd: 13:00 - 16:00 uur. 

Zondag 17 september: Non-Foodmarket
We zijn vollop aan het nazomeren, tijd voor een nieuwe editie van de Kookpunt (non-) Foodmarket. Tijdens de markt geven we je alle inspiratie om je voor te bereiden op de herfst. Taarten bakken, zelf pasta maken, herfstcocktails en chocolade proeven... het komt allemaal aan bod. Grijp dus deze culinaire kans om zowel tips op te doen tijdens alle demonstraties als te proeven wat het najaar te bieden heeft.
Tijd: 12.00 - 17.00 uur.

Zaterdag 23 september: Wecken en inmaken
Wecken en inmaken is terug van weggeweest. Zit je met een tuin vol fruit en groenten en wil je meer weten over dit eeuwenoude kook- en bewaarproces? Kom dan naar deze Kookpunt masterclass en leer alles over het inmaken van bijvoorbeeld kool, citroenen, boontjes en nog veel meer. Onze expert laat je zien hoe je dit het beste kunt aanpakken en welke spullen je bij het inmaken en wecken nodig hebt. Natuurlijk heb je ook de kans om al je vragen te stellen en je voordeel te doen met al zijn handige tips!
Tijd: 13:00 - 16.00 uur


Zaterdag 30 september: Demonstratie messen slijpen
Onze messenexpert Janine gaat vandaag een slijp demonstratie geven en precies laten zien hoe botte messen weer scherp worden. Ze gebruikt hier verschillende tools voor. Ook geeft ze uitleg hoe je een mes zelf scherp kan slijpen. Samen met haar ga je aan de slag. Zo zijn je botte messen weer scherp terwijl je wacht! 
Tijd: 13:00 - 16:00 uur
 


Alle activiteiten vinden plaats in onze winkel in Rotterdam.
 

Kookpunt 
Noordplein 29
3035 EC Rotterdam
010 4431077

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk