Activiteiten in het Hart van Kookpunt

Activiteiten in het Hart van Kookpunt


Kookpunt presenteert: het Hart van Kookpunt! Een mooie keuken in de vorm van een koperen pan in het midden van de winkel en die staat er niet zomaar. In het Hart worden de masterclasses gegeven en iedere week komen er specialisten die je uitleggen hoe je met de beste kookartikelen het lekkerste eten kunt bereiden. We verklappen alvast dat het een volle agenda wordt!
Kookpunt is specialist in kookartikelen voor in je keuken. Als je optimaal gebruik maakt van betere apparatuur, gaat ook de kwaliteit van je voedsel omhoog. In het Hart van Kookpunt legt een specialist uit hoe je het beste met je spullen om kunt gaan. Daar waar nodig neemt hij of zij je bij de hand en natuurlijk kun je er terecht voor al je vragen.

 

Onderwerpen


Voor iedereen zit er wel wat leuks tussen: de activiteiten hebben namelijk allemaal een compleet ander onderwerp. Zo krijg je als kijker, luisteraar en misschien wel proever bijna één op één verdieping van kennis in de materialen. Denk bijvoorbeeld aan de inspiratiemiddag over orthomoleculair koken waarbij je niet alleen leert wat het is en hoe je eraan begint, maar ook welke middelen je er voor nodig hebt.

Alle activiteiten komen in de agenda op de website te staan en zijn vrijblijvend te bezoeken. Je hoeft je niet in te schrijven. Eigenlijk hoef je alleen maar op de juiste tijd langs te komen!

 

De activiteiten


Zaterdag 14 oktober: Stoofgerechtjes uit de snelkookpan
Wanneer je dit najaar wilt gaan genieten van een goeie stoofpot, kun je deze op verschillende manieren bereiden. Wil je snel aan tafel? Kies er dan eens voor om je stoofgerecht te bereiden in de snelkookpan. Een snelkookpan is niet alleen snel, maar ook heel gemakkelijk en veelzijdig in gebruik. Tijdens deze demonstratie gaan we aan de slag met de snelkookpannen van Fissler. We laten je stap voor stap zien hoe gemakkelijk het gebruik van een snelkookpan is. Daarnaast heb je de kans om al jouw vragen over deze pan te stellen aan onze expert. 
Tijd: 13:00 - 16:00 uur

Zondag 15 oktober: Wild uit de Magimix Cook Expert
De Magimix Cook Expert. Wat deze multifunctionele keukenmachine zo bijzonder maakt is dat er 12 automatische programma's voor zowel warme- als koude gerechten zijn ingeladen. Gerechten zoals soep, brooddeeg en zelfs het stomen van groenten neemt deze keukenmachine je volledig uit handen. Vandaag gaan we aan de slag met heb bereiden van een wild recept. Tijdens deze masterclasses laat de expert alle functionaliteiten van de keukenmachine zien. Daarnaast is er natuurlijk de gelegenheid om al je vragen stellen en het gebruiksgemak van de Cook Expert te ervaren.
Tijd: 11:00 - 17:00 uur

Zaterdag 21 oktober: Wild paté met de patévorm
Vandaag gaan we patés en tarines maken van wild middels een gietaluimium patévorm en een terinevorm. Dit is perfect ter inspiratie voor de komende winter. Zo kun je alvast leren hoe het maken van een paté of terine in zijn werk gaat. Middels een patévorm maak je de paté extra stevig zodat deze ook goed te snijden is. Onze product expert laat je stap voor stap zien hoe je deze winterse heerlijkheden zelf kunt bereiden
Tijd: 13:00 - 16:00 uur

Vrijdag 27 oktober: Demonstratie Jura volautomaten
Altijd al interesse gehad in een Jura volautomaat, maar je zou graag meer willen weten en de machines daadwerkelijk werkend willen zien? In onze espressoboetiek kun je terecht voor een uitgebreide demonstratie, verzorgd door een officiële Jura barista. Kom ook een kopje proeven en vraag in de winkel naar de speciale Jura-aanbiedingen!
Tijd: 10:00 - 17:00 uur

Zaterdag 28 oktober: Halloween lekker uit de Duuv vuurschaal
Vandaag gaan we de Duuv vuurschaal aansteken. Het is nog maar een paar dagen voor Halloween dus we gaan iedereen die gek is op buiten koken inspireren met wat heerlijke gerechtjes voor dit feest. Onze productexpert Ria steekt deze grote brandende schaal aan en gaat je inspireren met wat griezelig lekkere hapjes.
Tijd: 13:00 - 16:00 uur

Zaterdag 29 oktober: Snijtechnieken voor Halloween
Trick or Treat! Het is bijna Halloween! Haal de pompoenen maar uit de kast, want het is de hoogste tijd om 'm een griezelig gezicht te geven. Ben jij ook nog niet op de hoogte van de nieuwste snijtechnieken voor Halloween? Kom dan naar de masterclass Snijtechnieken voor Halloween. We laten onder meer zien hoe je een pompoen omtovert tot een enge lampion. Ook staat onze expert klaar voor al je vragen.  
Tijd: 13:00 - 16:00 uur

Zaterdag 4 november: Pan beoordelen door de pannendokter
Vandaag is er een ware pannendokter bij Kookpunt aanwezig. Neem je oude pannen mee naar onze winkel en de pannendokter bekijkt hoe het met de gezondheid van deze pan staat. Is deze nog goed te gebruiken of is het wellicht toch tijd voor een nieuw exemplaar. Vraag het zelf aan de pannendokter!  
Tijd: 13:00 - 16:00 uur


Alle activiteiten vinden plaats in onze winkel in Rotterdam.
 

Kookpunt 
Noordplein 29
3035 EC Rotterdam
010 4431077

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk