Laat je inspireren door de buitenlucht met onze barbecuekoning Hans

Bel Hans
010 443 10 77

Stuur een email
Goed voorbereid de zomer tegemoet met een nieuwe barbecue? Kookpunt heeft het beste op het gebied van buitenkeukens. Maar wat sluit het beste aan bij jouw wensen en portemonnee, en hoe maak je de beste keuze?
Kookpunt heeft voor iedere productsoort één of meerdere experts die je alles kunnen vertellen over de artikelen die zij verkopen. Mensen die op de hoogte zijn van de ins en outs van de producten, en alles weten over de vertegenwoordigde merken. Laat je in de winkel of op onze website adviseren door onze experts en je bent zeker van een geslaagde aankoop!
Onderstaande informatie helpt je alvast een stap op weg in jouw eigen keuzeproces.

BBQ-expert Hans:
“Barbecueën heeft alles te maken met sfeer, en natuurlijk een goede barbecue. Sommige mensen zweren bij een houtskoolbarbecue, anderen gaan voor het gemak van een gasbarbecue. Kookpunt heeft een uitgebreid assortiment en kan je alles uitleggen over de verschillen.”

Houtskoolbarbecue
“Barbecueën op houtskool is buiten koken op de klassieke manier. Vuur maken, wachten tot het gedoofd is en vervolgens je gerecht die specifieke grillsmaak geven die kenmerkend is voor koken op houtskool: het hoort allemaal bij het gevoel van de houtskoolbarbecue. Kookpunt verkoopt diverse houtskoolbarbecues, van klein naar groot. Op zoek naar het beste van het beste? Dan ga je voor een Big Green Egg, de meest geweldige houtskoolbarbecue die je kunt vinden. Verkrijgbaar in verschillende maten, van small tot extra large.
De Big Green Egg, barbecue der barbecues, bestaat volledig uit een binnenwerk van een speciaal soort keramiek, met een onverwoestbare glazuurlaag aan de buitenkant. Het isolerend vermogen van het keramiek maakt dat de Big Green Egg temperaturen tot wel 1100°C aan kan en dat je houtskool langer mee gaat. De volledig afsluitbare bolvorm zorgt voor perfecte warmtecirculatie, waardoor gerechten snel klaar zijn en smaak- en voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Het materiaal en de vorm van de barbecue zorgen samen voor een ander soort warmte dan je gewend bent van andere houtskoolbarbecues. Het maakt de mogelijkheden eindeloos: grillen, bakken, stoven, garen en koken; de Big Green Egg doet het. Door de hoge temperaturen ook uitstekend geschikt als (pizza)oven!
De Big Green Egg staat vooral bekend om zijn gebruiksgemak; slechts tien minuten na het aansteken kun je al beginnen met barbecueën. De temperatuur is zeer nauwkeurig regelbaar tot 300 °C, en reinigen is zeer eenvoudig: de binnenzijde is uitgerust met een zelfreinigend systeem.
Omdat de Big Green Egg volledig is afgesloten kun je zelfs bij vorstig weer of regen probleemloos buiten barbecueën.

Gasbarbecue
“Als je kiest voor gebruiksgemak ga je voor de nieuwe manier van barbecueën, namelijk op gas! De voordelen op een rijtje: met een gasbarbecue kook je niet met directe vlammen, waardoor de temperatuur beter regelbaar is; gas bevat vocht, en meer vocht tijdens het kookproces betekend: sappiger vlees; een gasbarbecue is snel klaar voor gebruik, je hebt geen gedoe met houtskool en aanmaakblokjes.
Net als houtskoolbarbecues zijn er gasbarbecues in soorten en maten, voor ieder budget. OutdoorChef, KitchenAid en Viking maken fantastische buitenkeukens die je barbecue-ervaring compleet maken.”

Heb je ondanks deze informatie nog vragen over BBQ’s? Neem contact op met experts Hans en Els via 010 4431071 of stuur een e-mail naar fornuizen@kookpunt.nl 

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk
Zoek op merk, product of type...