Gaby vertelt je graag meer over haar passie

Bel Gaby
010 443 10 77

Stuur een email
Jezelf bekwamen in Franse patisserie, cupcakes maken met de kinderen of de ultieme verjaardagstaart maken? Loop binnen in onze bakhoek en voel je voor even Alice in Wonderland; Kookpunt heeft meer dan je denkt! Maar wat sluit het beste aan bij jouw wensen en portemonnee, en hoe maak je de beste keuze?
Kookpunt heeft voor iedere productsoort één of meerdere experts die je alles kunnen vertellen over de artikelen die zij verkopen. Mensen die op de hoogte zijn van de ins en outs van de producten, en alles weten over de vertegenwoordigde merken. Laat je in de winkel of op onze website adviseren door onze experts en je bent zeker van een geslaagde aankoop!
Onderstaande informatie helpt je alvast een stap op weg in jouw eigen keuzeproces.

Expert Gaby over bakken:
“Net als ik fan van bakken? Sinds enige tijd heeft Kookpunt een nieuwe ruimte, ingericht vol met artikelen die je helpen bij het maken van taart, koekjes, bonbons en andere heerlijkheden: onze bakhoek. Het assortiment op bakgebied is behoorlijk uitgebreid en nog steeds groeiende. Dus professioneel of hobbybakker, bij Kookpunt zit je gebakken. Bakvormen zijn er uiteraard in verschillende afmetingen, en van diverse soorten materiaal.”

Siliconen bakvormen
“Siliconen materiaal is super veelzijdig. Het is bestand tegen temperaturen van -60 tot 230°C en daardoor geschikt om te gebruiken in oven, magnetron, koelkast en vriezer. Na de eerste keer invetten vormt het materiaal een eigen antikleef werking en hoef je er niet meer naar om te kijken. Bovendien zijn siliconen bakvormen onbreekbaar en volledig geur- en smaakloos. Dankzij de flexibiliteit haal je het gebak gemakkelijk uit de vorm zonder het te beschadigen. Bekend om zijn producten van siliconen is het merk Silikomart; zij maken bakvormen voor iedere soort taart, koekje en gebak. Met deegrollers van Silpin rol je het deeg perfect uit zonder beschadigingen.
Let op: snijd je taart niet in de vorm, siliconen materiaal is niet kras- en snijbestendig.”

Bakblikken met antikleef laag
“Je gebak uit de vorm halen is met bakblikken met antikleef laag, net als bij siliconen bakvormen, geen probleem. Voordeel is dat dit materiaal stevig is, in tegenstelling tot de flexibele siliconen vormen. Handig bij het maken van bijvoorbeeld appeltaart of cake. Houd de vormen ook in de kast lekker vet (met een beetje milde olijfolie) om de werking van de antikleef laag optimaal te houden. Schoonmaken in de vaatwasser is mogelijk, maar altijd beter van niet.”

Tip van Gaby: “Koop eens een bakvorm van Kaiser en ontdek zelf de voordelen van een goede bakvorm die jarenlang meegaat!”

Aluminium
“Aluminium is een perfecte geleider van zowel warmte als kou, en daardoor geschikt voor gebruik in oven, koeling en vriezer. Ideaal om je gebak mooi en egaal te laten rijzen en bruinen. Geanodiseerd aluminium heeft een verhoogde corrosieweerstand en is slijtvast. Fat Daddio’s staat bekend om zijn bakblikken van dit materiaal, verkrijgbaar met of zonder uitneembare bodem. Doe aluminium vormen niet in de vaatwasser!”

Heb je ondanks deze informatie nog vragen over bakken? Neem contact op met experts Gaby en Patricia via 010 4431077 of stuur een e-mail naar gerei@kookpunt.nl

Samen winkelen?

Uitgebreid advies onder het genot van een lekker kopje koffie: maak een afspraak met één van onze experts voor persoonlijke begeleiding!
Ook mogelijk buiten openingstijden.

Afspraak maken

Winkelmand

Er zijn geen artikelen
Bekijk

Klantenservice

Bel 010 - 4431075
Bekijk
Zoek op merk, product of type...